Activiteiten 2021

De onderstaande activititeiten worden georganiseerd onder voorbehoud van de dan geldende Covid 19 maatregelen.

Updates van de agenda zijn via de website zoetermeer.groei.nl in te zien.

Plantentoren bouwen

26 juni 2021             10.00 – 12.00 uur

Tuinderij Vlijtig LiesjeBloemendaalseweg 10, 2741 LE Waddinxveen

Leden € 25,00      Niet leden € 30,00

We gaan buiten op het erf van de tuinderij deze plantentoren maken. De potten, potgrond en planten zijn in de workshopprijs inbegrepen.

Wie liever de plantentoren thuis wil bouwen kan de materialen ophalen tijdens de workshop. Planten kunnen ter plaatse uitgekozen worden.

Planten ruilbeurs

03-07-2021     11.00-13.00 uur

Stiltetuin Hof van Seghwaert, ingang perceel achter Gaardedreef 169, 2723AZ Zoetermeer

Leden: € 0.00       Niet leden € 0,50 per plant

Wandeling langs de Zoetermeerse bijenroute

10 juli 2021          10.00 – 12.00 uur

Leden € 0,00        Niet leden € 3,00

Start bij de Hof van Seghwaert, ingang perceel achter Gaardedreef 169, 2723AZ Zoetermeer naar Buurttuin De Zoete Aarde, Broekwegzijde 195, 2725 PE Zoetermeer
Onder leiding van Ria Hoogervorst(Groei & Bloei) en Anja Lens (Hof van Seghwaert Bijengroep) lopen we via de bijenroute naar buurttuin de Zoete aarde. De wandeling is ongeveer 5 km lang. Bij de buurttuin drinken we wat op het terras. Daarna kan er terug gewandeld worden naar de Hof van Seghwaert of terugreizen kan met de randstadrail, de perenboomgaard is hiermee goed te bereiken.

Algemene Leden Vergadering

20 oktober 2021                 19.00-20.00 uur

Restaurant De Sniep, Het Koetshuis, Broekwegschouw 211, 2726LC Zoetermeer

De uitnodiging voor de ALV is per brief verstuurd aan de leden.

Presentatie Het Hoe en Waarom van Snoeien

20 oktober 2021                 20.15-21.30 uur

Restaurant De Sniep, Het Koetshuis, Broekwegschouw 211, 2726LC Zoetermeer

Leden € 0,00        Niet leden € 7,50

Misschien vraagt u zich af “Waar moet ik m’n Horstensia snoeien, hoe zig dat met Lavendel en waarom die Rozen al zo vroeg?”Of wilt u gewoon het principe begrijpen.

In deze presentatie wordt u haarfijn uitgelegd waarom, hoe, waarmee en wanneer u moet snoeien. Met name het principe van snoeien en herstel wordt u duidelijk a.d.h.v. :aanschouwelijk onderwijs” d.m.v. enkeltakken. Dus hoe een plant hersteld en in welke richting en wat voor invloed hormonen en licht hierop hebben. Als u dit principe begrijpt zult u met meer durf kunnen snoeien. Dit werkt in de praktijk beter dan van elke struik te vertellen wanneer en hoe deze gesnoeid moet worden.

Kerstwerkplaats  VOLGEBOEKT

11 december 2021             10.00 – 12.00 uur

Broekwegschouw 199, 2726 LC Zoetermeer

Leden € 7,50        Niet leden: € 12,50

Dit jaar willen we weer graag iedereen de mogelijkheid bieden om kerststukjes te maken. Iedereen neemt zelf de ondergrond(en) en versieringen mee, wij zorgen voor het groen en steekschuim. Neem ook een snoeischaar en scherp mesje mee en een doekje om de tafel schoon te maken. Wij zorgen voor koffie, thee en iets lekkers erbij ruimen de rommel na afloop weer op. Er is geen begeleiding bij het maken van stukken, maar er lopen genoeg bloemschikkers rond om een handje te helpen als u er niet uit komt.