Activiteiten voorjaar 2020

9 mei 2020
Voorjaarsruilbeurs

Speelboerderij Het Buitenbeest,  Voorweg 93, 2715 NG Zoetermeer.

Leden: € 0.00       Niet leden € 0,50 per plant

20 juni 2020
Jubileum busreis naar Brabant.

Ter gelegenheid van het 50 jaar bestaan van de afdeling Zoetermeer wordt er voor de leden van de afdeling een busreis georganiseerd. We gaan de hele dag op pad. De reis is inclusief koffie/thee en lunch. Alleen voor leden van de afdeling Zoetermeer.

Om 9.00 uur vertrekken we vanaf de Mandelabrug, aan de kant van de wijk Driemanspolder, richting Brabant. Als eerste bezoeken we Theetuin De Galerie in Oirschot. Een meer dan bijzondere theetuin, waarin alle zintuigen geprikkeld worden en de smaakpapillen aan het werk mogen! Theetuin de Galerie biedt een bloemrijke omgeving, waar kunst en natuur elkaar ontmoeten. Kijk voor meer informatie naar https://oirschotgalerie.nl/.

Na de lunch vertrekken we naar Roosendaal. Daar bezoeken we Aspergekwekerij Vos. https://aspergekwekerijvos.nl/ Na een rondleiding gaan we een kopje aspergesoep eten, eventueel nog wat winkelen in de winkel van de kwekerij en daarna weer richting Zoetermeer met de bus. We zijn dan tussen 17.00 en 18.00 uur weer terug bij de Mandelabrug.

De excursie is alleen voor onze afdelingsleden. De afdeling zal het grootste deel van de kosten dragen, per deelnemer vragen wij een eigen bijdrage van € 10,00. Wanneer er op 13 juni nog plaatsen beschikbaar zijn in de bus dan kunnen leden één introducee uitnodigen totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. (maximaal 50 deelnemers). Introducees betalen € 25,00.

Leden € 10,00
Niet leden: € 25,00 (alleen wanneer er na 13 juni nog plaatsen beschikbaar zijn).

Vooraf aanmelden met het inschrijfformulier. Klik hier voor de link

24 juni 2020
Algemene Leden Vergadering

Restaurant De Sniep, Broekwegschouw 211, 2726LC Zoetermeer

Tijdens deze vergadering moeten we de knoop definitief doorhakken over het voortbestaan van de afdeling. Zoals al een aantal jaren bekend is, zijn we er niet in geslaagd om nieuwe bestuursleden en vrijwilligers aan te trekken die het stokje van het huidige bestuur over willen nemen om de afdeling te runnen. In deze vergadering moeten dan ook ervoor gaan stemmen om de afdeling op te heffen, tenzij ER zich natuurlijk nieuwe mensen aanmelden om door te gaan met de afdeling.
We hebben ook een aantal jubilarissen die in het zonnetje gezet worden, er zijn zelfs 2 leden die al 50! Jaar lid zijn van de afdeling Zoetermeer, heel bijzonder vinden we dat.

We hopen zoveel mogelijk leden te ontmoeten tijdens dee vergadering. Wilt u zich met het inschrijfformulier aanmelden? Dan kunnen we de catering op de hoogte houden van het aantal aanwezigen. Inschrijfformulier

24 juni 2020

"Het Hoe en Waarom van snoeien."

Restaurant De Sniep, Broekwegschouw 211, 2726LC Zoetermeer

Misschien vraagt u zich af “Waar moet ik m’n Hortensia snoeien, hoe zit dat met Lavendel en waarom die Rozen al zo vroeg?” Of wilt u gewoon het principe begrijpen.
In deze lezing wordt u haarfijn uitgelegd waarom, hoe, waarmee en wanneer u moet snoeien. Met name het principe van snoeien en herstel wordt u duidelijk a.d.h.v. ‘aanschouwelijk onderwijs” d.m.v. enkele takken . Dus hoe een plant hersteld en in welke richting en wat voor invloed hormonen en licht hierop hebben. Als u dit principe begrijpt zult u veel makkelijker en met meer durf kunnen snoeien. Dit werkt in de praktijk beter dan van elke struik te vertellen wanneer en hoe deze gesnoeid moet worden.

Leden € 0,00
Niet leden € 7,50