Activiteiten & Actueel

Open tuinen 16 juni 2018

Chopinrode 22, 2717 BK Zoetermeer
Open van 11.00 tot 16.00 uur.

In de tuin is het goed toeven. De borders zijn gevuld met diverse vaste planten en heesters. De beplanting is zodanig ingericht dat er het hele jaar door iets bloeit. Het strakke grasveld en de vijver zijn het rustpunt in deze tuin met weelderige beplanting. Wij vinden het prettig als u via de achteringang komt. Tegenover Chopinrode 47 ziet u een voetpad, aan het eind linksaf, de eerste poort aan uw linkerhand.

Leiwater 113, 2715 BB Zoetermeer
Open van 11.00-16.00 uur

Dit jaar hebben we de tuin verrijkt met een mooie kas. Een groot terras hebben we er voor opgegeven. Hij sluit mooi aan op de moestuin en op het kleine plaatsje er voor is het goed toeven met een kop koffie of thee met uitzicht op de gewassen die hun best doen te groeien tot een volwaardige plant.
Ook hebben we dit voorjaar kunnen genieten van fantastische kleurrijke tulpen uit de bollenstreek. En onze verplaatste rozen doen het nu prima en hebben hun voedzame border gevonden. De New Dawn is eindelijk gaan bloeien en ook de druif laat zich zien. Met deze ranken moeten we nog wat.  We staan open voor ideeën. En o ja, de buxusrups! Die hebben we natuur- lijk  gelijk handmatig " de nek omgedraaid!" Bij ons geen gif in de tuin!  Tot 16 juni bij ons in de tuin/ kas!

Busken Huethove 6, 2717 XK Zoetermeer
Open van 13.00-15.00 uur

Deze tuin ligt op de speelplaats van ’T Schrijverke. Op deze school hebben de kinderen na schooltijd “toplessen”, waarbij ze kunnen koken, sporten, Engels of Frans leren, dansen en ook tuinieren. Elke maandagmiddag komen er 10 kinderen met mij in de tuin werken. Ik leer ze van alles over de groei en bloei van planten. In het voorjaar zaaien we in kleine bakjes, verspenen we de plantjes en zetten ze daarna in de tuin.

De tuin is voor een deel siertuin en een deel moestuin. De afgelopen jaren hadden we 2 moestuinbedden, maar omdat de kinderen de moestuin het interessants vinden, hebben we er dit jaar een moestuinbed bij gemaakt.

Omdat de kinderen de tuin onderhouden, is deze echt niet perfect. Maar het is een plek, waar kinderen veel leren en vooral veel zelf mogen doen.

meer

AFDELING ZOETERMEER

 

U kunt zich aanmelden voor onze activiteiten via het inschrijfformulier.

 

Wilt u actuele informatie ontvangen over onze activiteiten, meldt u zich dan aan voor onze Nieuwsbrief, het Vergeet-me-nietje.

  

13
Jun
Het lot van de mot…
12
Jun
Een groene aanbeveling - Blik op de tuin no. 853